VRIENDEN & ACTIVITEIT

Museumactiviteiten

Het Edams Museum organiseert het gehele seizoen diverse activiteiten: rondleiding op afspraak, educatie (voor scholen), lezingen (voor Vrienden en geinteresseerden) en zij ondersteunt en werkt mee aan landelijke erfgoed evenementen, zoals Open Monumentendagen. Ook haakt zij aan bij plaatselijke en landelijke evenementen zoals de Pianowandeling en de Edamse Kaasmarkten. Zij heeft een vaste column in het periodiek tijdschrift van de Vereniging Oud Edam.

Vanaf 5 juli 2017 worden op alle 8 Kaasmarkt-woensdagen en Open Monumentendag door medewerkers van het Edams Museum korte rondleidingen verzorgd in de voormalige Schepenzaal van het Stadhuis.

 

 

De Edamse ‘municipaliteit’ liet dit Stadhuis bouwen in 1737 en heeft met wandschilderingen gemeend de strenge sfeer (er werd immers recht gesproken) te benadrukken. Zo werd vlnr uitgebeeld: het Salomons oordeel, Justitia overwint Medusa, en de zalving van Salomon door priester Zadok *. Deze brede wandschilderingen van Christiaan Willem Rave worden toegelicht, en de geschiedenis van de stier in het stadswapen onthuld. Voor deze extra activiteit is uw museumkaartje (of MJK, of Vriendenpasje) geldig.

* dubbelklik op het luidsprekersymbool om Zadok the Priest van het Westminster Abbeychoir te horen