nieuws archief 2016

22-12-2016
Nieuwe conservator voor Edams Museum

Het Edams Museum heeft beeldend kunstenaar Hayo Riemersma bereid gevonden conservator te worden om aldus de kwaliteit en continuïteit van de bestaande collectie en toekomstige schenkingen, aankopen en wisseltentoonstellingen te kunnen bewaken en waarborgen!

foto Peter Toxopeus

Hayo Riemersma (Drachten, 1950) woont sinds 2011 in Edam en geniet landelijke bekendheid; zo was er vorig jaar in de Grote Kerk een overzichtstentoonstelling van zijn werk te zien.  Daarnaast heeft Hayo een indrukwekkende staat van dienst als, onder meer, docent Kunstgeschiedenis aan de Reinwardt Academie en docent Cultuurfilosofie aan de VL-VU en ruime ervaring met het inrichten van tentoonstellingen. Hayo wil voor het Edams Museum “vanuit de hedendaagse kunst ook hiervoor het draagvlak verbreden” en waar mogelijk nieuw publiek aanboren.

22-01-2016
Expositie 2016

Vanaf 25 maart (Goede Vrijdag) zal de Expositie 1916 Rondom Edam geopend zijn. De tentoonstelling vindt plaats in het kader van Water Kust Land - 100 jaar droge voeten.