nieuws archief 2015

06-07-2015
Hoera, het is een meisje !

foto Witte Os

Stadsbrouwerij de Witte Os uit Edam houdt op 17 juli een nieuw pittig bier ten doop: Trijntje Keever, een bier van formaat. Genodigden zullen de ‘geboorte’ meemaken in de museumlocatie het Oude Stadhuis van Edam, uiteraard in gezelschap van het levensgrote schilderij van Trijntje. Daarna kan het bier uitgebreid worden geproefd, in café de Harmonie.

03-07-2015
Filmopname Mata Hari

foto Wikipedia

Filmproducent BDS zal (ism Red Spoke Media) op 7 en 8 juli a.s. filmopnamen maken in het Stadhuis Edam. Het daar aanwezige cachot uit de 18e eeuw is uitermate geschikt als locatie voor scenes in de film over de Friezin die in 1876 in Leeuwarden werd geboren en schuldig bevonden aan Hoogverraad in Frankrijk ter dood is gebracht in Vincennes in 1917.

03-07-2015
5 augustus demonstratie van etstechniek

In het kader van de Edamse Kaasmarkten en de openstelling van de Raadszaal, zal op 5 augustus a.s. een demonstratie worden gegeven in de hal door Reinder Homan over etstechniek en uitleg over lithografie door Frans Laurentius. Zie voor meer onze pagina Exposities